Η Ελληνικά Κελλάρια, η μεγαλύτερη οινοπαραγωγική εταιρία στην Ελλάδα, προτείνει 4 υπέροχα ροζέ κρασιά από την πλούσια γκάμα της, ιδανικά για το καλοκαίρι.
Η πρώτη επιλογή αποτελεί το Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ, από την ποικιλία Grenache. Είναι ένα ροζέ κρασί, με χρώμα λαμπερό με ιριδίζουσες αποχρώσεις. Η γεύση του είναι φρουτώδης, γλυκόπιοτη με τόνους μελιού και καραμέλας και αναδύεται ένα υπέροχο άρωμα γαρδένιας και τριαντάφυλλων. Επίγευση διαρκείας που προκαλεί σε νέα γεύση. Συνοδεύει θαυμάσια πίτσες, ζυμαρικά, άσπρα κρέατα, αλλά και φρούτα ή γλυκά σαν επιδόρπιο.
Από το Οινοποιείο Ρούβαλης, η δεύτερη επιλογή είναι τα φρέσκα αρώματα του Μικρού Βοριά Rose. Ο δυνατός συνδυασμός Syrah και Viognier δίνει ένα ακαταμάχητο, ρουμπινί χρώμα, και το κατατάσσουν σε ένα από τα καλύτερα κρασιά της κατηγορίας του. Η ένωση όξινων και γλυκών φρούτων με τα αρώματα της βιολέτας και του μενεξέ δημιουργούν μία γεύση ονειρική, που συνδυάζεται άψογα με κλασικά ελληνικά λαδερά πιάτα, κοτόπουλο, ψάρι, αλλά και πιάτα ιταλικής κουζίνας, όπως πίτσες και ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες. Προσφέρεται ιδανικά και ως απεριτίφ. Σερβίρεται στους 12°-14° C.
Η Selana του ΕΟΣ Σάμου είναι ένα ροζέ, ημίξηρο κρασί από ερυθρές ποικιλίες του σαμιακού αμπελώνα. Το όνομα αυτού του κρασιού προέρχεται από την «Σελάνα» (δωρική) ή «Σελήνη», την Ελληνική θεά της σεληνιακής ψυχής. Όπως η Σελήνη φέρνει το ισορροπημένο της φως ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα, έτσι και το Selana ισορροπεί μεταξύ των απαλών μπαχαρικών και των καλοκαιρινών φρούτων που εμπλουτίζουν τα αρώματα ενός κρασιού με τη λάμψη της ποιότητας. Απολαύστε το υπέροχο αυτό κρασί με σαλάτες, ορεκτικά και ελαφριάς έντασης κυρίως πιάτα. Σερβίρεται στους 10°-12° C.
Τέλος, ο Ερωδιός του Κτήματος Μπαμπατζιμόπουλου είναι ένας Ροζέ Ξηρός Οίνος από σταφύλια Βιολογικής Καλλιέργειας με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Προέρχεται από την εξαιρετική ποικιλία Ξινόμαυρο, που καλλιεργείται στο Κτήμα Όσσας Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου στις Πλαγιές Βερτίσκου, της περιοχής του Λαγκαδά. Πρόκειται για ένα κρασί έντονα αρωματικό με υπέροχο ροζέ χρώμα και κανελί ανταύγειες. Η γεύση του είναι αναψυκτική με τόνους τριαντάφυλλου, που χαρίζουν μια αισθησιακή επίγευση. Απολαύστε το με ψητά, κινέζικη και ασιατική κουζίνα, αλλά και ελληνική μαγειρική. Πίνεται όμως και ως απεριτίφ, ή με συνοδεία φρούτων. Σερβίρεται πολύ δροσερό, στους 6°-12° C.