Η ιδανική περίοδος για να απολαύσει κανείς τα υπέροχα ψάρια των ελληνικών θαλασσών είναι στην εποχή τους. Η Ελληνικά Κελλάρια σας προτείνει τα φρέσκα ψάρια του Σεπτέμβρη και πως θα τα συνδυάσετε ιδανικά με τα μοναδικά, λευκά κρασιά από την πλούσια γκάμα της.
Ο Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικός μήνας για πελαγίσιο μπακαλιάρο, γαύρο, μαγιάτικο, γόπα, μελανούρι, κολιό, λυθρίνι, σκουμπρί, ξιφία, σαρδέλα, σαφρίδι, παλαμίδα, συναγρίδα, χταπόδι. Και τα Ελληνικά Κελλάρια είναι εδώ να συνοδεύσουν τα ψάρια του Σεπτέμβρη με τα υπέροχα λευκά κρασιά της.
Το Μοσχάτο Άσπρο και οι Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου ταιριάζουν άψογα με μια συναγρίδα, με ένα μελανούρι, με λυθρίνια ή με χταπόδι. Κατάλληλα και τα δύο θαλασσινά γεύματα ή και μόνα τους ως απεριτίφ. Σερβίρονται σε θερμοκρασία 8-10ο C.
Για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν κολιούς στον φούρνο, μαγιάτικα ή σκουμπριά η Ελληνικά Κελλάρια σας προτείνει Μοσχοφίλερο από τη σειρά κρασιών Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers. Σερβίρεται πολύ δροσερό σε θερμοκρασία 8 – 12ο C.
Τα αγαπημένα σε όλους τηγανητά ψαράκια του Σεπτέμβρη, όπως ο γαύρος, η γόπα ή η σαρδέλα ταιριάζουν ιδανικά με ένα ποτήρι Αλλοτινό Λευκό. Προέρχεται από τις ποικιλίες Σαββατιανό και Ροδίτης, που καλλιεργούνται στην αμπελοοινική ζώνη της Αττικής και της Βοιωτίας. Σερβίρεται πολύ δροσερό, στους 8 – 10ο C.