Η Mondelēz International δημοσίευσε την ετήσια Έκθεση για τη βιωσιμότητα και την ευεξία για το 2019 με τον τίτλο «Snacking Made Right», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξει την πρόοδο της εταιρείας στην επίτευξη των στόχων για τη βιωσιμότητα και τη συνετή κατανάλωση σνακ, έχοντας ως ορίζοντα το 2025.
Η Έκθεση Snacking Made Right περιλαμβάνει τα προγράμματα της εταιρείας για την προμήθεια βιώσιμων πρώτων υλών και σειρά πρακτικών που ακολουθεί για την παραγωγή των σνακ της. Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να βιώνει τη παγκόσμια πανδημία του COVID-19, η εταιρεία ότι η επικέντρωση σε βιώσιμες πρακτικές παραγωγής τροφίμων είναι σήμερα ακόμη πιο σημαντική.
Σύμφωνα με την έκθεση το 2019, η εταιρεία σημείωσε πρόοδο μέσω της δημιουργίας ανθεκτικών και βιώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων πρώτων υλών, της μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της καινοτομίας στη συσκευασία των προϊόντων. Ειδικότερα στην έκθεση αναφέρονται τα εξής:
Βιώσιμη προμήθεια συστατικών και πρώτων υλών
- 63% του όγκου κακάο για την παραγωγή σοκολάτας προέρχεται από το πρόγραμμα βιώσιμης προμήθειας της εταιρείας Cocoa Life (αύξηση 20 μονάδων έναντι του 2018)
- 65% του σιταριού για την παραγωγή μπισκότων στην Ευρώπη προέρχεται από το σχετικό πρόγραμμα βιώσιμης προμήθειας της εταιρείας Harmony
- Διατήρηση του στόχου στο 100% για το φοινικέλαιο σύμφωνα με Στρογγυλή Τράπεζα για το Βιώσιμο Φοινικέλαιο (RSPO)
Περιβαλλοντικό αποτύπωμα
- 15% μείωση των εκπομπών CO2 σε όλη την παραγωγική δραστηριότητα
- 27% μείωση της χρήσης νερού σε περιοχές με περιορισμένους υδάτινους πόρους
- 21% μείωση των αποβλήτων στην παραγωγική δραστηριότητα
Καινοτομία στη συσκευασία προϊόντων
- 93% των συνολικών συσκευασιών (πλαστικών και μη πλαστικών) είναι σχεδιασμένο για να είναι ανακυκλώσιμο.
Η Έκθεση Snacking Made Right της Mondelēz επιβεβαίωσε την πρόοδο σε σχέση με τους φιλόδοξους μακροπρόθεσμους στόχους που περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
Συνέχιση επέκτασης των προγραμμάτων βιώσιμης προμήθειας
- Περαιτέρω επέκταση του προγράμματος βιωσιμότητας Cocoa Life για την παραγωγή του 100% όγκου κακάο που απαιτείται για την παραγωγή σοκολάτας έως το 2025
- Περαιτέρω επέκταση του προγράμματος βιωσιμότητας Harmony για την παραγωγή του 100% σιταριού για μπισκότα στην Ευρώπη έως το 2022
- Διατήρηση του στόχου στο 100% για το φοινικέλαιο σύμφωνα με το RSPO
- Περαιτέρω επέκταση των συστημάτων παρακολούθησης παιδικής εργασίας και αποκατάστασης που θα καλύπτουν στο 100% τις τοπικές κοινότητες στη Δυτική Αφρική που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Cocoa Life έως το 2025
Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων
- Καθορισμός στόχων που βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία για τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 10% έως το 2025, με έμφαση στην προστασία και την αποκατάσταση των δασών
- Προώθηση της καινοτομίας στις συσκευασίες και αντιμετώπιση των πλαστικών απορριμμάτων
- 100% των συσκευασιών που σχεδιάζονται να είναι ανακυκλώσιμες με σχετική επισήμανση που θα περιλαμβάνει πληροφορίες ανακύκλωσης έως το 2025
- Συνεχής στήριξη σε συνεργασίες με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για τη διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων
- Ευθυγράμμιση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου με τις σύγχρονες ανάγκες διατροφής και ευεξίας και ενθάρρυνση της συνετούς κατανάλωσης σνακ
- Το 20% των καθαρών εσόδων παγκοσμίως να προέρχεται από τα σνακ ελέγχου της μερίδας έως το 2025
- Το 100% των συσκευασιών να περιλαμβάνει επισήμανση στη συσκευασία για τη συνετή κατανάλωση σνακ έως το 2025.
Η πλήρης έκθεση της Mondelēz και η σύνοψη είναι διαθέσιμα στο ακόλουθο link: Snacking Made Right Report