To Thessaloniki Convention Bureau και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση Connect in Cyprus, το σύνολο του τουριστικού προϊόντος, τη γαστρονομία, τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και τον πλούτο των ελκυστικών και συναρπαστικών προσφερόμενων ταξιδιωτικών εμπειριών της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας. Η εκδήλωση Connect in Cyprus πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia στη Λευκωσία, με στόχο τη δυναμική προώθηση και προβολή της περιοχής.
H στόχευση στην Κυπριακή αγορά, έγινε μετά από προσεκτική ανάλυση των στοιχείων των αφίξεων στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, που εξυπηρετεί όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των διανυκτερεύσεων στην περιοχή. Η Κύπρος αποτελεί μια από τις πλέον ισχυρές αγορές εισερχόμενου τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή και η ενίσχυση της ζήτησης, η εδραίωση της κυριαρχίας, αλλά και η περαιτέρω διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων με την προέλκυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά σημαντική. Οι Κύπριοι επισκέπτες ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για τον θρησκευτικό αλλά και για τον οινικό τουρισμό, δύο πεδία θεματικού τουρισμού πολύ ανεπτυγμένα στην Ημαθία.
Η παρουσίαση των προορισμών πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους φορέων με μεγάλη προσέλευση δημοσιογράφων, travel agents, tour operators και άλλων εκπροσώπων της τοπικής τουριστικής αγοράς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Κύπρο κύριος Ιωάννης Παπαμελετίου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ο προϊστάμενος υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, κύριος Πέτρος Σαγάνας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε τους εξής ομιλητές:
Χαιρετισμός
Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας
Παρουσιάσεις
Δημήτριος Γανίτης, Marketing & Communications Manager Thessaloniki Convention Bureau
Μαρία Ανδρεάδου, Στέλεχος Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Δημήτριος Μάντσιος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας
Πέτρος Καρυδάς, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας
Γιάννα Πιλιτσίδου, Πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας
Φώτης Παπαστεφάνου, Στέλεχος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Μετά τη λήξη της πρώτου μέρους της εκδήλωσης ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, όπου παρουσιάστηκαν εκλεκτά προϊόντα της Ημαθίας όπως ο τοπικός οίνος Ξινόμαυρο Νάουσας και το περίφημο ρεβανί Βεροίας.