Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Meet the lamb (Fb: meet the lamb/Greece, προσεχώς www.meetthelamb.eu) πρόκειται να πραγματοποιηθεί μία εσπερίδα στο Ίδρυμα Πολιτισμού Κέντρο Σταύρος Νιάρχος.
Η εσπερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, από τις 2μμ έως τις 6.30 μμ, στοχεύει στην ενημέρωση και την παραγωγική συζήτηση μεταξύ όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε κάθε κρίκο της αλυσίδας του αιγοπρόβειου κρέατος.
Η εσπερίδα θα αναδείξει καίρια ζητήματα του κλάδου, όπως την αναγκαία αποκατάσταση της εικόνας του πρόβειου, την ανάγκη για νέες, μικρότερες προτάσεις κοπών που θα διευκολύνουν τον καταναλωτή, την επιτακτική ανάγκη ο κλάδος να αποκτήσει κρεοπαραγωγικό προσανατολισμό, τονίζοντας παράλληλα την «επιστροφή» του πρόβειου κρέατος στις γαστρονομικές τάσεις.
Έχουν προσκληθεί και αναμένεται να δώσουν το «παρών» εκπρόσωποι των παραγωγών, του χονδρικού εμπορίου, εκπρόσωποι των κρεοπωλών, της μεταποίησης, της εστίασης. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Σχολών Κρεοπωλών, Σχολών του κλάδου της Εστίασης, Ζωοτέχνες, Κτηνίατροι, Διατροφολόγοι, εκπρόσωποι Ενώσεων Καταναλωτών, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι του χώρου των Τροφίμων και του γαστρονομικού ρεπορτάζ.
Μέσα από την εκδήλωση θα δοθεί μια σημαντική ώθηση στο Πρόγραμμα Meet the Lamb, αναδεικνύοντάς το ως μία εθνική προσπάθεια που απαιτεί τη μέγιστη δυνατή και ειλικρινή συνεργασία και συναντίληψη από όλους τους κρίκους της αλυσίδας αυτής.
Εκτός από τα καίριας σημασίας ζητήματα που θα προσεγγίσουν εξειδικευμένοι ομιλητές, στην εσπερίδα πρόκειται επίσης να παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα και δράσεις της καμπάνιας Meet the Lamb, ενώ η εσπερίδα θα ολοκληρωθεί με ένα πλούσιο μπουφέ με πρωταγωνιστή το πρόβειο κρέας.