Εχασε την μάχη με τον καρκίνο που έδινε τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Τριβιζάς. Ενώ δοκιμαζόταν από την ασθένεια συνέχισε με την ίδια ορμή τη δραστηριότητά του. Ο Γιώργος Τριβιζάς ήταν μέλος του ΔΣ της ΓΕΠΟΕΤ και ίδρυσε το Σύνδεσμο Τουριστικής Ανάπτυξης του οποίου ήταν Πρόεδρος.
Ο Γιώργος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση στα 12 του χρόνια . Εργάστηκε στο Operation Department συνεργαζόμενος με την HAVAS VOYAGE και το GLOBUS, AGIP, ITALGEL, CIBA- GEIGY. Ο Γιώργος Τριβιζάς δημιούργησε το “Your Own Plan” γνωστό στην εταιρία ως “The Watermelon”, για πελάτες που ζητούσαν συγκεκριμένες υπηρεσίες και έφερε στην εταιρία το IBM GREECE. Είκοσι χρόνια αργότερα , το “The Watermelon” υιοθετήθηκε από το GNTO. Το 1975-1979 , ασχολήθηκε με το εμπόριο πολυτιμων μεταλων. Το 1979 , ξεκίνησε να σχεδιάζει το πρώτο κομμάτι του ξενοδοχείου “Century Resort” από κοινού με έναν γνωστό Ελληνοαμερικανικό αρχιτέκτονα και φίλο του από το Τέξας, σ’ ένα κτήμα που αρχικά αγοράστηκε από τον ίδιο και τον πατέρα του και χρησιμοποιούνταν ως ιπποτροφείο. Το 1984, μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ενεπλάκη σε πολλά projects γύρω από τον τουρισμό , εκδηλώσεις, πολιτικές καμπάνιες, την εγχώρια και διεθνή πολιτική , τις κατασκευές , την αεροπορική βιομηχανία και την βιομηχανία εστίασης. Η πρώτη του εταιρία ήταν η MC&I (Mediterranean Conventions & Incentives) που διοργάνωνε groups, συνέδρια, σεμινάρια και incentives, λειτουργώντας ως full-service incentive travel company, με πελάτες όπως οι ITG (International Trading Group) και άλλες.
Ένα χρόνο αργότερα , ο Γ. Τριβιζάς, δημιούργησε το «Greek Hotel and Cruise Reservation Center» με το ευρέως γνωστό σλόγκαν «All Greek hotels Under One Umbrella» , η μόνη ελληνικού ενδιαφέροντος εταιρεία στην Αμερική που πουλούσε μόνο Ελλάδα ,( Single Destination Management Company) , έχοντας περισσότερες από 3.000 κρατήσεις ανά χρόνο και διαχειρίζοντας κρατήσεις και συμβόλαια για πάνω από 3.000 ελληνικά ξενοδοχεία. Η φιλοσοφία της εταιρείας ήταν ο πρόδρομος των μεταγενέστερων
booking.com,
expedia.com κτλ.
Εξαιτίας της εμπλοκής του στο τοπικό εμπόριο και τις επιχειρήσεις σαν μέλος και μετέπειτα πρόεδρος του «Axios» , και σαν μέλος του board of directors του Hellenic American Chamber of Commerce στο Λος Άντζελες , πρότεινε στην Ελληνική Κυβέρνηση να ανοίξει ένα Γενικό προξενείο στο Λος Άντζελες , παρά το γεγονός ότι υπήρχε ήδη ένα στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια .
Το αίτημα του έγινε αποδεκτό. Την ίδια περίπου περίοδο , και εξαιτίας της ανάμειξής του με τις προξενικές αρχές και της ενεργής εμπλοκής του στο Ελληνογιουγκοσλαβικό ζήτημα με την ξένη αποστολή, υπό τη ηγεσία του κ. Νίκου Κατσαρού – αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου , ο Γ. Τριβιζάς χρίστηκε ακόλουθος τύπου και υποπρόξενος της Ελληνικής Κυβέρνησης , ηγούμενος πολλών events , πολιτικών και πολιτιστικών, (Disneyland κτλ) , ώστε να προωθήσει το όνομα Μακεδονία σαν μέρος της Ελληνικής Ιστορίας. Το 1989 , ίδρυσε το Hellenic American Chamber of Tourism , αντιπροσωπεύοντας πάνω από 200 τουριστικούς πράκτορες και γραφεία, consortiums και πάνω από 500 ξενοδοχεία στην Ελλάδα , προωθώντας το Ελληνικό Προϊόν από κοινού με την MasterCard , δημιουργώντας το «The Master Card Greek Travel Awards ». Ενεπλάκη , επίσης, και εργάστηκε στενά με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού , τους υπουργούς του και γενικούς γραμματείς του και τα γραφεία του στο εξωτερικό. Επιπλέον, δημοσίευσε πολλές μελέτες που περιλαμβάνουν τον Ελληνικό τουρισμό και συνεργάστηκε με τους IGLTA, QUESTEX, ETC, ACTA , Home Based Travel Agents Association και πολλούς άλλους. Επιπλέον, εργάστηκε στενά με άλλες κυβερνήσεις τουρισμού , εμπορίου με εισαγωγές και εξαγωγές , όπως , ETC organization, κυβερνήσεις της Τουρκίας , της Ιταλίας , της Ισπανίας , του Μεξικού , της Αργεντινής , της Βραζιλίας , της Παραγουάης, της Αμερικής , και του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ο κ. Τριβιζάς ενεπλάκη και στη προσπάθεια προώθησης του τουρισμού της Αργεντινής, της Βραζιλίας , της Παραγουάης και της Αρούμπα, με το Questex project of Aruba για τη διαχείριση της κρίσης. Πολλοί από αυτούς τον επισκέπτονται ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα. Από το 1990 ως το 1996, ο Γ. Τριβιζάς ήταν διευθυντής στο γραφείο τύπου του West Coast (USA) , ενεπλάκη και δούλεψε σαν σύνδεσμος μεταξύ Ελλάδας και Αμερικανικών μέσων , όπως “ The Family” of LA Times , Sales Motivation of Mc Milan Corporation , KTLA, Chicago Tribune, USA Today, Boston Globe , Washington Post, Chicago Sun, Orange County Register, Telemundo, ABC, CBS, Radio & TV . Ο Γ. Τριβιζάς ήταν επίσης co-producer του Travel Café , με τον Chuck Henry , παραγωγής του NBC .
Την ίδια περίοδο, πήρε μέρος στο Board of directors Orange County, και έγινε Advisor of Safety & Tax Commitee , σε συνεργασία με τον police commissioner of L.A. και βραβεύτηκε το 1991 για τα Tax Incentives του Orange County Enterprises. Ο κ. Τριβιζάς ίδρυσε επίσης το Hellenic Cruises Corporation , με δραστηριότητες πάνω στη διαφήμιση του θαλάσσιου τουρισμού , της Βόρειας και Νότιας Αμερικής , με την Ελληνική, συνεργαζόμενος με την Epirotiki (Olympic Cruises) ,Dolphin Hellas , Sunline , μαζί με τον κ. Ποταμίτη. Επέκτεινε τις δραστηριότητες του δημιουργώντας 12 κατασκευαστικές εταιρίες ( Corp. ) , κατέχοντας το Californian & ESCA contractor’s license, όπως Best Universal and A1 Expos, αναλαμβάνοντας όχι μόνο την κατασκευή αλλά και το marketing του του κάθε event, ίδρυσε την Exhibitors Academy που αργότερα ενσωματώθηκε με την ESCA Επιπλέον, ήταν visiting professor στο Balboa Institute of Travel, ειδικευόμενος στην ανάπτυξη προϊόντων σε νέους προορισμούς και στο INSEEC France για μεταπτυχιακούς φοιτητές κατόχους Master στο Operational Marketing.
Από το 1992 , αφού φοίτησε στη σχολή πιλότων ελικοπτέρων του Orange County και έως το 2004, ανέπτυξε τη δικη του αεροπορική εταιρεία Charter ’’Helicopter of Southern California’’ με δραστηριότητες όπως training , tours, heli – dinning , tuna fishing & training in Mexico , καθώς επίσης, και την προώθηση πωλήσεων και μεταφορών ελικοπτέρων στη Βραζιλία.
Το 2010 , ασχολήθηκε με το « Mediterranean Foods Corporation” και ανέπτυξε μια σημαντική σχέση με τους SYSCO Foods και US Foods, καθώς επίσης , άνοιξε και το δικό του εστιατόριο βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, που αργότερα πωλήθηκε σε μια καλιφορνέζικη αλυσίδα εστιατορίων.
Τα τελευταία χρόνια, είχε επιστρέψει στην Αθήνα συνεχίζοντας να διατηρεί σχέσεις με τους ανθρώπους που γνώρισε στην Αμερική, που ο ίδιος αποκαλούσε« πατρίδα της επιλογής του» , εκπροσωπώντας επίσης και την Leaders Investment Group . Ασχολήθηκε ενεργά με τον Κένταυρο Travel Company / Century Resort Hotel Κέρκυρα , όχι μόνο ως μέτοχος και ιδρυτής , αλλά και στον τομέα του Marketing , Πωλήσεων & Ανάπτυξης και , ταυτόχρονα , διοργανώνοντας εκδηλώσεις , σεμινάρια και εκθέσεις για το Hellenic American Chamber of Tourism, που λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της ταξιδιωτικής αγοράς των ΗΠΑ και της ελληνικής , καλώντας διασημότητες και προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης από όλους τους τομείς ώστε να προάγουν καλύτερα τον ελληνικό προορισμό .
Πηγή των ανωτέρω πληροφοριών είναι το βιογραφικό του στο Facebook
27