Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ετήσια Κοπή Βασιλόπιτας από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” που διεξήχθη την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 στο βραβευμένο ως το καλύτερο εστιατόριο της Ευρώπης για το 2021 “ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ” στην Άνω Γλυφάδα.
Μετά από 2 χρόνια απουσίας εκδηλώσεων λόγω της Παγκόσμιας Πανδημίας Covid-19 και ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, οι προσκεκλημένοι τίμησαν με την παρουσία τους την Ετήσια Κοπή Βασιλόπιτας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” σε μια κατάμεστη- soldout αίθουσα.
Οι επίσημοι καλεσμένοι τίμησαν με την παρουσία τους όπως ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ – Βουλευτής ΝΔ Νοτίου Τομέα Αττικής, τ. Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρη, μια βραδιά με όλες τις προδιαγραφές ενός Gala Dinner με ξεχωριστές γεύσεις, βασισμένες στην ελληνική παράδοση αλλά και στην σύγχρονη γαστρονομία, που συνοδεύονται με οίνους από τα Ελληνικά Κελάρια Οίνων.
Η, βραδιά ξεκίνησε με την παραδοσιακή Κοπή Βασιλόπιτας και μοιράστηκαν τα κομμάτια στους καλεσμένους με το φλουρί να κερδίζει εκπρόσωπος του Ομίλου Αλευροβιομηχανίας Κεπενού.
Κατόπιν έλαβαν χώρα ειδικές βραβεύσεις με την χαρακτηριστική «Υψηλή Τιμή της Ακρόπολις».
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις βράβευσε τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, την Διεύθυνση Τουρισμού της Π.Α. , την Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Π.Α., τον Συνεργάτη – Χορηγό – Επιχειρηματία – Ξενοδόχο κ. Αντώνη Νικολουδάκη και το εστιατόριο ΜΑΝΤΡΙ που φιλοξένησε την εκδήλωση.
Επιπλέον μας τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Ν. Τομέα κα Άννα Καραμανλή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Α. κ. Σταύρος Βοιδονικόλας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Π.Α. κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου κ. Αναστάσιος Μαρίνος, ο ιδρυτής του διεθνούς ιδρύματος Σαλαμίς κ. Κυριάκος Μαριδάκης, η Διευθύντρια του ΙΕΚ Αναβύσσου κα Χαρά Κοβούση, η κα Αρετάκη Μαρία, Τμηματάρχης-εκπρόσωπος του Γραφείου του Αναπλ. Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, κ. Αθανάσιου Κοτταρά, η κα. Κλέντου Ευγενία εκπρόσωπος της Γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ και ο κ. Φεστερίδης Ιωάννης, Προϊστάμενος του Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας του ΟΣΕ, η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωση Κρέατος κ. Ελευθέριος Γίτσας, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ κ. Patrick Joseph, εκπρόσωποι από το Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι, επιχειρηματίες επισιτισμού καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, όπως ο αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ.Βασίλης Μπέκας, ο κ. Κώστας Κωβαίος,ο κ. Παναγιώτης Τζίμας, ο κ. Στέλιος Μαστροράκος (ιδιοκτήτης της σχολής κρεάτων MEATPRO) και ο κ. Θανάσης Καραίνδρος (Ιδιοκτήτης και Σεφ το εστιατόριο Το Μαντρί), ο Sommelier κ. Νίκος Πολίτης αλλά και ο παλαίμαχος σεφ Λευτέρης Καραντάνης και δεκάδες μέλη της ACROPOLIS Chef’s Club of Attica, αλλά και πολλοί φίλοι και συνεργάτες της Λέσχης.
Η Βραδιά ολοκληρώθηκε με την κλήρωση δώρων από τους χορηγούς μας: Το Αλώνι στην Λευκάδα, το 4* ξενοδοχείο Castelli Hotel στον Αγ. Σώστη Ζακύνθου, το ξενοδοχείο Belussi Beach στο Μπελούσι Ζακύνθου, το 5* ξενοδοχείο Atlantica Eleon Grand Resort & Spa στο Τραγάκι Ζακύνθου,
Βιβλία του συγγραφέα Κωνσταντίνου Κωβαίου Cooking@Home, 1 Δείπνο στο Roof Garden του London Hotel, 1 Δείπνο στο Εστιατόριο Το Μαντρί, κρασιά από το Οινοποιείο Νικολού και το Οινοποιείο Αθανασίου, προϊόντα Ντουρουντού από τα Σφακιά της Κρήτης και πολλά ακόμα δώρα.
Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης ήθελε να ευχαριστήσει όλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή.