Δεύτερος σταθμός της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής για τη συντονισμένη προσπάθεια προώθησης του Τουρισμού Υγείας με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και ΙΣΑ, κ. Πατούλη, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο από την Νέα Υόρκη, ήταν το Μόντρεαλ.
Η διημερίδα με θέμα «Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα» που διοργανώθηκε από τον ΙΣΑ, την ΚΕΔΕ και την Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ στις 28 και 29 Μαρτίου 2017, είχε ως στόχο την προβολή και προώθηση του ιατρικού δυναμικού και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας για να διεκδικήσει δυναμικότερη συμμετοχή στην παγκόσμια αγορά του Τουρισμού Υγείας.
Στη διημερίδα συμμετείχαν επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και του Καναδά, εκπρόσωποι εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της υγείας, καθώς και ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την καθιέρωση της χώρας μας ως Health Resort ανά τον κόσμο.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητής Δερματολογίας κ. Κουσκούκης, τόνισε τις σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας στον τομέα του ιαματικού τουρισμού, καθώς η Ελλάδα έχει απεριόριστη δυναμική ανάπτυξης κέντρων ιαματικής θεραπείας, αλλά και θαλασσοθεραπείας, λόγω της τεράστιας ακτογραμμής της. Η προοπτική αυτή ενισχύεται με το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας που είναι το εξαίρετο βιοκλίμα της, καθώς και με το συνδυασμό παροχής υπηρεσιών όλου του φάσματος της Ιαματικής Ιατρικής, όπως επίσης και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις τουρισμού τεσσάρων εποχών.
Η ιαματική ιατρική ως συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος σε πολυάριθμες παθήσεις επιβάλλεται να γίνεται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για 21 μέρες ανά εξάμηνο και διά βίου, καθιστώντας τον ασθενή αναγκαστικό repeater. Επειδή η διάρκεια της θεραπείας είναι μόλις 20 λεπτά, ο υπόλοιπος ελεύθερος χρόνος του ασθενούς προτείνεται να αξιοποιηθεί με ένα φάσμα δραστηριοτήτων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, το οποίο εξασφαλίζει αφενός προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες ιαματικής ιατρικής, και αφετέρου αυξάνει συγχρόνως τον κύκλο εργασιών
Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε την προσπάθεια που γίνεται συλλογική και όχι ατομική, με σκοπό να προκύψουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, επισημαίνοντας ότι όλοι μαζί πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό brand, καθόσον η ένωση των δυνάμεων όλων, γιατρών και επιχειρήσεων, εξασφαλίζει την αξιοποίηση του δυναμισμού των Ελλήνων, και για το λόγο αυτό επινόησε και πρότεινε τη δημιουργία του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, η οποία επικροτήθηκε από όλους τους Έλληνες και Ομογενείς Ιατρούς.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, κ. Κουσκούκης, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σας εύχονται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.