Η Σχολή Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής Chef d’ Oeuvre ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές της γαστρονομικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ένα πρωτότυπο σεμινάριο με θέμα τα ορεκτικά μέσα σε μικρά ποτήρια («verrines»), υπό την καθοδήγηση του γνωστού σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου.
Το «verrine» αποτελεί τη μοντέρνα εκδοχή παρουσίασης φαγητού επιτρέποντας μια διαφορετική αισθητική κάθετου σερβιρίσματος σε μικρά ποτήρια όπου, λόγω του μικρού μεγέθους τους, δίνουν τη δυνατότητα περισσότερων εναλλακτικών γευστικών επιλογών.
Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικές δημιουργίες, αποτέλεσμα πολλών και ιδιαίτερων τεχνικών όπως:

  • Gazpacho με αφρό μπλε τυριού
  • Ceviche λαυράκι με ελαφριά κρέμα chipotle και βρώσιμα λουλούδια,
  • Kαπνιστό χέλι με μους ταραμά και σαλάτα από φρέσκα μυρωδικά,
  • Kρέμα φέτας με τοματίνια κονφί και τραγανά στικς από ελληνική πίτα,
  • Πανακότα παντζάρι με crème anglaise αρωματισμένη με lime και βουτυράτο φιστίκι Αιγίνης.

Χορηγοί του σεμιναρίου ήταν οι Arla Foods, Β.Γείτονας Καπνιστό Χέλι, Πίττες Αλεξάκη και Οινοποιείο Κτήμα Μουσών, οι οποίοι, με τα ποιοτικά προϊόντα τους, συνέβαλαν στην επιτυχία του σεμιναρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας