brunch

Όλο και περισσότερα νέα γαστρονομικά trends ξεπηδούν στο πιάτο του Έλληνα με τελευταίο κι ιδιαίτερα διαδομένο το brunch, το διαφορετικό
είδος πρωινού που έχει κερδίσει την προτίμηση των foodies.

brunchΒλέπετε με σνομπισμό αυτή την «αμερικανιά» που αριθμεί περισσότερo από 100 χρόνια στα πιάτα όλου του κόσμου; Με το παρόν άρθρο θα αλλάξετε γνώμη! Μπορεί οι foodies στη χώρα μας να το ανακαλύπτουν τα τελευταία χρόνια, όμως, στην κοινότητα των chef, το brunch, που ξεκίνησε στην Αγγλία τον 19ο αιώνα κι έγινε διάσημο στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1930, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γευστικά πεδία, για να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους, φτιάχνοντας νέες συνταγές.Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί στην Αμερική –κι όχι μόνο– μια ολόκληρη βιομηχανία που αφορά αυτό το εξελιγμένης μορφής γεύμα που προέκυψε από το συνδυασμό του πρωινού με το μεσημεριανό κι είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις σύγχρονες τάσεις διατροφής, οδηγώντας τους πελάτες σε μοναδικές γευστικές περιπέτειες.

brunchΓιατί πρέπει να το εντάξετε στο μενού των εστιατορίων σας

Εφόσον επιλέξετε να εντάξετε συνταγές brunch στο μενού της επιχείρησής σας, θα περάσετε στο πάνθεον των up to date εστιατόριων και θα έχετε ένα δυνατό σημείο πώλησης, ενώ παράλληλα θα αυξήσετε και το ηλικιακό εύρος των πελατών σας, κερδίζοντας τους πλέον απαιτητικούς της σύγχρονης γενιάς, τους Millennials. Αυτή η γενιά πελατών είναι περισσότερο συνειδητοποιημένη για την ποιότητα των υλικών που συνθέτουν τα πιάτα τους κι ενδιαφέρονται για τη διατροφική τους αξία. Το brunch είναι ένα πιάτο που τους τα προσφέρει αυτά, καθώς είναι απαλλαγμένο από σάλτσες και βούτυρα και διακρίνεται από απλότητα, αφού αποτελείται από 4-5 υλικά το πολύ. Επίσης, είναι ένα πιάτο που πέρα από τη γευστικότητα των συστατικών που το αποτελούν ενέχει και μια ελευθερία, αφού δίνει την επιλογή στους καταναλωτές να το απολαμβάνουν σε καφέ κι εστιατόρια ό,τι ώρα εκείνοι επιθυμούν. Ένας δημιουργικός και ψαγμένος chef μπορεί να δώσει περισσότερη εμπορική αξία στο εστιατόριό σας και θα διαφοροποιήσει σημαντικά το μενού της επιχείρησής σας με την γαστρονομική του φαντασία.

Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα brunch menu που δε θα περιέχει παραδοσιακά υλικά (αυγά, βούτυρο κ.λπ.), αλλά ασπράδια, αβοκάντο, σιρόπι σφενδάμου, superfoods και χυμούς αποτοξίνωσης με βιολογικά φρούτα εποχής. Ωστόσο, εάν είστε υπέρμαχος της παράδοσης, μπορείτε να μετατρέψετε ένα κλασικό πιάτο σε ενδιαφέρον brunch, όπως είναι η συνταγή που παραχώρησε στο Food Service η καταξιωμένη chef, Μυρσίνη Λαμπράκη. Η πρωτότυπη, εύκολη και γευστική συνταγή «Τραχανότουρτα με σύγκλινο κι αυγό μάτι», είναι ιδανική για να «ανοίξει» ένα γεύμα.

brunch

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας