Οι Έλληνες καταναλωτές στηρίζουν την μπίρα

μπίραΠαρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικροζυθοποιοί στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, οι καταναλωτές προτιμούν την μπίρα, ιδιαίτερα αυτή που προέρχεται από 100% ελληνικά ζυθοποιεία, στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή. Είναι σημαντικό, λοιπόν, ο επαγγελματίας της εστίασης να επενδύει στον εξοπλισμό μιας άρτιας κάβας που να περιέχει, αν όχι όλα, τα πιο δημοφιλή είδη μπίρας, να σχεδιάζει μενού που να στηρίζεται στον γαστρονομικό συνδυασμό μπίρας και γεύσεων, αλλά και να εκπαιδεύει το προσωπικό του, ώστε να ξέρει πώς να συμπεριφέρεται σε αυτό το ντελικάτο ποτό που δημιουργείται από αγνές πρώτες ύλες.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν στην αγορά μπίρες και χωρίς αλκοόλ, ενώ αρκετοί είναι και οι γυναικολόγοι που συστήνουν την κατανάλωση βιολογικής μπίρας κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Η δική σας επιχείρηση, λοιπόν, θα μείνει απ’ έξω;

Πώς η μπίρα ενισχύει τις πωλήσεις

Είναι γεγονός ότι αρκετά είδη μπίρας έχουν ενταχθεί στους καταλόγους ορισμένων εκ των πλέον μεγάλων εστιατορίων της Ευρώπης, με τις καθαρόαιμες μπιραρίες να διατηρούν, ωστόσο, τη δυναμική τους. Οι επαγγελματίες της εστίασης στην Ευρώπη έχουν αφουγκραστεί από νωρίς τη σημασία που παίζει η διάθεση, αν όχι όλων, σίγουρα των περισσοτέρων, ειδών και ποικιλιών μπίρας στην ενίσχυση των πωλήσεών τους, γεγονός που προσπαθούν να επικοινωνήσουν στον πελάτη, με διαφορετικούς τρόπους.

Οργανώνουν, λοιπόν, ειδικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην μπίρα και τη γαστρονομία, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για τις δυνατότητες που έχει το συγκεκριμένο ποτό να απογειώσει τις γεύσεις και να εκπλήξει τον ουρανίσκο. Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να είναι Beer Tasting, με παρουσία ειδικών γευσιγνωστών που ενθαρρύνουν το κοινό να δοκιμάσει διαφορετικά είδη μπίρας, πέρα από τα πιο δημοφιλή, με διαφορετικά είδη φαγητού, που δεν είχαν μέχρι πρότινος φανταστεί.

Η βιομηχανία ζύθου έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς περιλαμβάνει μερικές μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες αλλά και χιλιάδες μικρούς παραγωγούς.

Ο συνδυασμός εξάλλου μπίρας και φαγητού προσφέρει άπειρες δυνατότητες για γαστρονομικές απολαύσεις. Μία κρύα μπίρα Pilsner lager, για παράδειγμα, συνοδεύει τέλεια θαλασσινά και καλοκαιρινά πιάτα, με το ανθρακικό της lager να μετριάζει το πλούσιο σώμα των λιπαρών πιάτων, ενώ μία pale ale είναι ιδανική επιλογή για βαριά λιπαρά πιάτα.
Η μπίρα Weiss ταιριάζει, επίσης, με θαλασσινά, σαλάτες, μαλακά άσπρα τυριά και γλυκά ή ξινά πιάτα, λόγω του αρώματος εσπεριδοειδών που τη διακρίνει, ενώ η special lager ταιριάζει άψογα με διεθνείς κουζίνες. Οι σκούρες, βαριές Porters συνοδεύουν κοκκινιστά, πάπια και λουκάνικα, ενώ οι κρεμώδεις stouts, με τη χαρακτηριστική πικρή νότα καφέ, συνοδεύουν άριστα τη σοκολάτα, δίνοντας την ευκαιρία στους chefs να πειραματιστούν με αρκετούς γευστικούς συνδυασμούς του μενού.

Σερβίρετε σωστά την μπίρα

Το να γεμίσετε την κάβα σας με αρωματικές μπίρες ή να φτιάξετε ένα γευστικό μενού που να ταιριάζει με τις μπίρες σας δεν αρκεί! Θα πρέπει να εκπαιδεύσετε σωστά το προσωπικό σας, ώστε να σερβίρει σωστά την κάθε ετικέτα, καθώς μεγάλο μέρος της απόλαυσης οφείλεται στον τρόπο σερβιρίσματος. Όλα παίζουν ρόλο, από την επιλογή του κατάλληλου ποτηριού μέχρι τη θερμοκρασία και τον τρόπο που ο bar tender κρατά το ποτήρι κατά το σερβίρισμά της, καθώς ο κάθε τύπος μπίρας έχει και τη δική του τεχνική σερβιρίσματος.

μπίρα

Η lager σερβίρεται με το ποτήρι γυρτό στις 45ο κι αργό σερβίρισμα, ενώ η μπίρα με επαναζύμωση στη φιάλη «θέλει» το ποτήρι μέχρι τη μέση και το γέμισμα να γίνεται με αργό ρυθμό, ανακινώντας ταυτόχρονα τη μαγιά που βρίσκεται στο κάτω μέρος. Η βαρελίσια μπίρα σερβίρεται, κρατώντας το ποτήρι σε γωνία 45ο, ρίχνοντας την μπίρα στα τοιχώματα, χωρίς η κάνουλα να ακουμπά το ποτήρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας