Το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της Βρετανικής κυβέρνησης για την πολιτική που εφαρμόζει στα ταξίδια, εξετάζει η ABTA, η ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ και ταξιδιωτικών γραφείων, όπως δήλωσε ο διευθυντής της ΑΒΤΑ, Mark Tanzer.
Η ΑΒΤΑ εξερευνά εάν υπάρχουν νομικές οδοί για να αμφισβητηθεί η θέση της κυβέρνησης για τα ταξίδια και τον τουρισμό, όσον αφορά την ανάλυση που έκανε για τον αντίκτυπο της δικής της πολιτικής στα ταξίδια, δήλωσε ο κ. Tanzer.
Σε ερωτήσεις για το εάν η ΑΒΤΑ θα μηνύσει την κυβέρνηση, απάντησε ότι διερευνάται αν αυτή είναι μια οδός που μπορεί να ακολουθήσει η ένωση.
«Υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στο να μηνυθεί η κυβέρνηση όμως πιστεύουμε ότι η ίδια θα έπρεπε τουλάχιστον να πει εάν υπολόγισε τον αντίκτυπο των πολιτικών της στον ταξιδιωτικό κλάδο, και εάν το έκανε, εάν αποφάσισε ότι ο κλάδος δεν αξίζει τη στήριξή της», ανέφερε ο κ. Tanzer.
«Θέλουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση μέσα από νομικές οδούς προκειμένου να λάβουμε τις απαντήσεις», τόνισε.
Και η TUI εξετάζει να προσφύγει νομικά
Την ίδια ώρα, η ΤUI εκφράζει το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στη νομική διαδικασία των Manchester Airports Group, Ryanair, IAG και Virgin Atlantic κατά της βρετανικής κυβέρνησης.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής της ΤUI Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας, Andrew Flintham, την ώρα της τελευταίας ανακοίνωσης περί χωρών, πολλοί προορισμοί όπως η Μάλτα, τα ελληνικά νησιά και οι Βαλεαρίδες είχαν πολύ μικρότερη διασπορά κορωνοϊού από το Ην. Βασίλειο και, ως εκ τούτου, ήταν ανεξήγητο γιατί δεν προστέθηκαν στην πράσιλη λίστα και η Πορτογαλία μετακινήθηκε απευθείας στην πορτοκαλί.
Πρέπει να κατανοήσουμε τα κριτήρια με τα οποία εργαζόμαστε ώστε να προβλέπουμε πότε οι χώρες θα μετακινούνται σε διαφορετικές κατηγορίες και να βοηθούμε τους πελάτες μας, πρόσθεσε.