αερομεταφορές

Το 13ο Επιστημονικό Συνέδριο «Αερομεταφορές – Παρόν και Μέλλον», διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 19/10/2018 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας αναδεικνύοντας τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η Δυτική Ελλάδα, στον τομέα της Πολιτικής αλλά και της Γενικής Αεροπορίας.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, το αεροδρόμιο Επιταλίου μπορεί με τις κατάλληλες κινήσεις και με την εμπλοκή ενός ιδιώτη επενδυτή, να μετατραπεί στο Κατάκολο της Γενικής Αεροπορίας για την Δυτική Ελλάδα και για όλη την χώρα με την Περιφέρεια Δ.Ε. να έχει σημαντικά καθυστερήσει και να μην έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική στο θέμα..

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, βελτίωσης των υποδομών σύνδεσης του αεροδρομίου Αράξου και ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού με την κατασκευή μαρίνας μέγκα γιότ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Κώστας Καρπέτας, αναφέρθηκε στην μεγάλη αύξηση της διακίνησης επιβατών στο αεροδρόμιο Αράξου, λέγοντας ότι είναι ενδεικτικό σημάδι αναβάθμισης της Δυτικής Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη. Επίσης, οι διανυκτερεύσεις εξαμήνου του 2018 έφτασαν τις 1.379.000, σημειώνοντας αύξηση 50,5% και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στην Δυτική Ελλάδα, αυξήθηκαν κατά 73%, καταγράφοντας πανελλαδικό ρεκόρ.

Το συνέδριο έκλεισε με την παρέμβαση του Αλέξανδρου Τσακτάνη, διευθύνοντος συμβούλου της GLOBAL AVIATION, που αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται στον τομέα της εκπαίδευσης επαγγελματιών χειριστών αεροσκαφών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Τσακτάνη, οι ανάγκες για νέους πιλότους αυξάνονται από το 2010 και μετά κατά 8% τον χρόνο και είναι ενδεικτικό ότι στην Ελλάδα, οι αεροπορικές εταιρείες χρειάζονται 150 νέους χειριστές αεροσκαφών τον χρόνο, όμως από τις ιδιωτικές σχολές, αποφοιτούν μόνο 80 επαγγελματίες. Ως εκ τούτου, ο κλάδος των χειριστών αεροσκαφών, προσφέρει μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση και καριέρα υψηλών προδιαγραφών και απολαβών, για τους νέους. Το παγκόσμιο δε έλλειμμα πιλότων που υφίσταται σήμερα ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες άτομα και αυξάνει συνεχώς.

Το 13ο Επιστημονικό Συνέδριο, διοργανώθηκε από την iForce Επικοινωνίες, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ιπταμένου Προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας και Δημοσίων Υπηρεσιών (ΠΕΙΠΣΑΔΥ)., το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε.) και το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και την ευγενική χορηγία της Global Aviation της πλέον αξιόπιστης και σημαντικής εταιρείας εκπαίδευσης πιλότων στην χώρα μας.

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συντόνισε ο πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες, Φωκίων Ζαΐμης ο οποίος στην εισαγωγική του ομιλία, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχουν τα μικρά αεροδρόμια της περιοχής (Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας – Επιτάλιο Ηλείας) αν αξιοποιηθούν σωστά, με στόχο την εκμετάλλευση αεροπορικού τουρισμού υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος αποτελεί σήμερα «παρθένο έδαφος» σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας