Ολοκληρώθηκε το συνέδριο “Τουρισμός Αξίας για την επόμενη ημέρα” από το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο Ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.
Την έναρξη του συνεδρίου έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης και χαιρετισμούς στους συνέδρους απηύθυναν η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Βασιλική Κουτσούκου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Καθηγητής Νικόλαος Γεωργόπουλος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών Καθηγητής Άγγελος Κότιος.
Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα με πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων – Μάνατζμεντ Τουρισμού» (ΜΒΑ – Tourism Management) από το 1996, και το πρώτο Πανεπιστήμιο που έχει ιδρύσει, από το 2017 προπτυχιακό Τμήμα Τουριστικών Σπουδών, αφενός έχει δώσει στην εγχώρια και διεθνή αγορά στελέχη που κατέχουν ηγετικές θέσεις στον Τουρισμό, αφετέρου θεωρεί ως κρίσιμη αποστολή του να χαράζει τη στρατηγική για την επόμενη μέρα του Τουρισμού, που είναι η προσέλκυση στη χώρα μας Τουρισμού αξίας.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου αναπτύχθηκε η συγκεκριμένη στρατηγική, λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλά οφέλη που η χώρα μας μπορεί να αποκομίσει από τον τουρίστα αξίας, ο οποίος επιστρέφοντας στη χώρα του, θα λειτουργεί ως πρεσβευτής του προσφερόμενου ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στους ανθρώπους του κύκλου του, τουρίστες αξίας και αυτοί.
Η προσέλκυση Τουρισμού αξίας συνδυάζεται με την σύγχρονη τάση ανάπτυξης και προσφοράς εμπειρίας στον επισκέπτη. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως, με διαφορά από τη δεύτερη, που μπορεί να αναπτύξει εμπειρία βασισμένη σε τρεις πυλώνες, της αρχαίας ελληνικής σκέψης, της ελληνικής μυθολογίας και τις, Ομηρικές Ιλιάδα και Οδύσσεια. Επιπλέον αυτών, συνδυάζει τον ήλιο και τη θάλασσα, δημιουργώντας ένα μοναδικό μίγμα εμπειριών για τον τουρίστα. Με βάση τη συγκεκριμένη στρατηγική μπορούν να φωτισθούν περισσότεροι προορισμοί, έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη διαχείριση ροών στον τόπο και στο χρόνο.
Στο εν λόγω Συνέδριο αναπτύχθηκαν, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό την επόμενη μέρα, η ένταξη και χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών στην παροχή υπηρεσιών και η εξ αυτής αναγκαιότητα εκπαίδευσης των ανθρώπων του τουρισμού και το πολύ σοβαρό θέμα του Ειδικού Χωροτακτικού Τουρισμού και της Φέρουσας ικανότητας των Προορισμών, το οποίο, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις στον Τουρισμό κατέδειξε την ανάγκη της άμεσης επίσπευσης των διαδικασιών, έτσι ώστε βιώσιμες στρατηγικές επενδύσεις να προχωρήσουν προς υλοποίηση.