Ηπειρωτική Ελλάδα

Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ζήτηση για διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες σε τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα από Έλληνες και ξένους που θεωρούν ότι είναι πιο ασφαλής τρόπος για τις διακοπές τους στην εποχή του κορονοϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες, στις οποίες δηλώνονται βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ή/και ακινήτων με σήμα του ΕΟΤ, οι προ-κρατήσεις, ιδιαίτερα για το χρονικό διάστημα από τις 13 έως τις 18 Αυγούστου, αγγίζουν ακόμη και το 100% σε πολλούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι τόσο οι ξένοι τουρίστες όσο και οι Έλληνες θέλουν να κάνουν διακοπές. 

Υψηλά ποσοστά προκρατήσεων καταγράφονται κυρίως στην Πελοπόννησο και την Χαλκιδική που αποτελούν τους πρωταγωνιστές του φετινού καλοκαιριού. Την Χαλκιδική επιλέγουν κυρίως  Βορειοελλαδίτες και τουρίστες από βαλκανικές χώρες, ενώ στην Πελοπόννησο κάνουν τις διακοπές τους κυρίως οι κάτοικοι της Αττικής.

Σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης των τιμών και της πληρότητας αποτελεί η  ευέλικτη πολιτική ακύρωσης . Σχεδόν στο σύνολό τους, οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν υιοθετήσει  τους τελευταίους 18 μήνες τις προκρατήσεις ή εκδηλώσεις ενδιαφέροντος με ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των ενδεχόμενων τοπικών lockdown που θα μπορούσαν να επιβληθούν.

«Εφόσον έχετε ακόμη μέρες για τη διαμονή σας, επιλέξτε δωρεάν ακύρωση για μεγαλύτερη ευελιξία. Με τη δωρεάν ακύρωση τα σχέδιά σας μπορούν να αλλάξουν χωρίς πρόβλημα», ενημερώνουν τους επισκέπτες τους πολλές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Στη Πελοπόννησο, στο διάστημα από 13 έως 18 Αυγούστου οι προ-κρατήσεις αγγίζουν  το 99%,  με το σύνολο της δυναμικότητας σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να είναι 3.613 ακίνητα, στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 92% με 1.161 ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

 Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τα ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και είναι κατάλληλα για καλοκαιρινές διακοπές υπολογίζονται συνολικά στα 440 .

Στη Περιφέρεια Ηπείρου, οι προκρατήσεις στους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς αγγίζουν το 87% με το σύνολο της δυναμικότητας σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να είναι 690 ακίνητα.  Στη Χαλκιδική, οι προ-κρατήσεις στους παραθαλάσσιους προορισμούς αγγίζουν το 81% με το σύνολο της δυναμικότητας σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να είναι 4.074 ακίνητα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο και το φετινό καλοκαίρι φέρεται να έχουν οι παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας, λόγω τόσο της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει αλλά και λόγω του καλού οδικού δικτύου που την συνδέει με την Αθήνα.

Παράλληλα, έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στην Μεσσηνιακή Μάνη, στα παράλια του Νομού Κορινθίας (Λέχαιο, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Λουτράκι, Λουτρά Ωραίας Ελένη), ενώ αρχίζει να μπαίνει στον τουριστικό χάρτη και η Αχαΐα κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιαλείας.

 Εντονο ενδιαφέρον υπάρχει για τη «χρυσή» αμμώδη ακτογραμμή του Ν. Ηλείας και ιδιαίτερα την Κυλλήνη και την Κουρούτα ή αλλιώς «Μυκόνου της Πελοποννήσου» και θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει το «μήλον της έριδος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας