Η καρδιά του τουρισμού της Ηπείρου χτυπά στην Πάργα, την πανέμορφη κωμόπολη του νομού Πρέβεζας με τους περίπου 4.000 κατοίκους, που θυμίζει νησί.
Ο μοναδικός συνδυασμός βουνού, θάλασσας, ιστορίας και πολιτισμού αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα για την Πάργα.
Mε την υγειονομική κρίση η Πάργα, από το καλοκαίρι του 2020, έκανε δυνατό come back στον εγχώριο τουρισμό και όπως όλα δείχνουν η προσπάθεια έχει αποδώσει. Φέτος είναι αυξημένη κατά 15% η τουριστική κίνηση, ενώ στο 95% με 100%, αναμένεται να φτάσει η πληρότητα τον Αύγουστο.
Στα πλεονεκτήματα της περιοχής, έχει πλέον προστεθεί και η ασφάλεια.
Η εύκολη πρόσβαση μέσω Ιόνιας Οδού από την Αθήνα και μέσω Εγνατίας από Θεσσαλονίκη την τοποθετούν ψηλά στις προτιμήσεις όσων επιλέγουν να μετακινηθούν με δικό τους όχημα, αποφεύγοντας τα μέσα μεταφοράς.
Αν και το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής περιόδου χαρακτηρίστηκε «χλιαρό», με την πληρότητα να κινείται στο 30% στις αρχές Ιουνίου, το ποσοστό στις αρχές Ιουλίου έφτασε στο 45%, παρουσιάζοντας αύξηση περίπου κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.
Αυτή την χρονική περίοδο, η πληρότητα αγγίζει το 75%-80%, ποσοστό επίσης αυξημένο σε σχέση με το 2020.
Σύμφωνα με τις κρατήσεις, για τον Αύγουστο όπου και κορυφώνεται η κίνηση της σεζόν, η πληρότητα αναμένεται να αγγίξει το 95% με 100 % στην Πάργα.
Ο δήμαρχος της Πάργας Νίκος Ζαχαριάς αναφέρει: «Με πολλή δουλειά, συντονισμένες προσπάθειες, όραμα και ξεκάθαρους στόχους, προσδοκούμε, ο δήμος της Πάργας, με το συντριπτικό πλεονέκτημα θάλασσας, βουνού, ιστορίας και πολιτισμού να καταστεί κορυφαίος προορισμός τόσο για τον εγχώριο όσο και για τον τουρισμό του εξωτερικού. Βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές μας σε κάθε επίπεδο ώστε να παρέχουμε τα εχέγγυα ενός προορισμού υψηλού επιπέδου.
Λαμβάνοντας υπόψη, ότι η Πάργα, αν και διαθέτει πολλές επιλογές διασκέδασης, δεν αποτελεί επιλογή όσων προτιμούν έντονη νυχτερινή ζωή, ένας ενδεχόμενος περιορισμός στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, θα επηρεάσει αμελητέα έως καθόλου τους ρυθμούς και την τουριστική κίνηση της πόλης».
Να σημειωθεί ότι το 95% των εργαζομένων σε τουριστικές επιχειρήσεις και εστίαση έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Επίσης έχει εμβολιαστεί πλήρως το 68% του γενικού πληθυσμού.