Η ανανέωση δομών και η υιοθέτηση ανατρεπτικών μοντέλων στη διοίκηση αποτελούν όρους ανάπτυξης σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της ενότητας «Επιχειρησιακά μοντέλα του αύριο», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, με θέμα: «Το Όραμα της Ευρώπης», το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα και ολοκληρώνει τις εργασίες του αύριο.
Ο Dr. Andreas Neus, Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Νυρεμβέργης για αποφάσεις της αγοράς, σε μια ζωντανή και διακρατική παρουσίαση με αναφορές στις αλλαγές που έχουν επέλθει στον τρόπο δράσης των εταιρειών λόγω της ανάπτυξης καινοτομιών τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό οι επιχειρήσεις να ενσωματώνουν νέα διανοητικά μοντέλα στον τρόπο λειτουργίας τους, καθώς με την πάροδο των χρόνων ανακαλύψεις και καινοτομίες αλλάζουν τα δεδομένα. Δώστε, λοιπόν, χρόνο σε πειραματισμό», ανέφερε με νόημα και σημείωσε ότι τα Επιμελητήρια μπορούν να κάνουν πολλά σε διάφορα μέτωπα, όπως στη διασφάλιση ποιότητας και να διερευνήσουν τα νέα δεδομένα, καθώς διαθέτουν σημαντική δικτύωση.
Ο Thomas Andersen, Μέλος Δ.Σ. του Γερμανικού Συλλόγου Crowdsourcing, (Τεχνολόγος, Μέλος Επιτροπής InnoTech, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βερολίνου) περιέγραψε τον καινοτόμο τρόπο δράσης της Επιτροπής InnoTech, δηλώνοντας ότι «κάθε 20 ώρες δημιουργείται μια νεοφυής επιχείρηση στην περιοχή μας. Η αξιοποίηση δικτύων, η διαμόρφωση ενός νέου mindset είναι στη δραστηριότητά μας. Υπάρχουν νέα δεδομένα και μιλάμε για αυτό στην Επιτροπή InnoTech με οργανωμένες ετερογενείς ομάδες εργασίας. Πρέπει, επίσης, να μάθουμε από τον CDO (chief destructon officer), θέση που συναντάται σε επιχειρήσεις στις ΗΠΑ» ανέφερε.
Η Dr. Helena Melnikov, Γενική Διευθύντρια, Ένωση Εμπορευμάτων του Χρηματιστηρίου Αμβούργου, τόνισε ότι «στον Οργανισμό μας προχωρήσαμε μπροστά με ανανέωση ταυτότητας και με νέες διαδικασίες. Διαθέτουμε σύγχρονη δομή και πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων στελεχών. Άπαντες οφείλουν να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στη δομή ενός Οργανισμού, ανέφερε, για να προσθέσει ότι «κάθε ομάδα πρέπει να ‘ανοίγεται’ στις άλλες, αλλά και να υιοθετεί την αλλαγή ως νοοτροπία.»
Ο Michael Zeinert, Γενικός Διευθυντής, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Lüneburg-Wolfsburg, σημείωσε ότι «η κουλτούρα των νεοφυών επιχειρήσεων αποτελεί ένα κομβικό σημείο που πρέπει να ενσωματώσουμε και στο πλαίσιο αυτό επεκτείνουμε τη δικτύωσή μας ως φορέας».
Οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων μεταδίδονται ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://www.europakonferenz.ahk.de/gr/
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνέδριου οι παρευρισκόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις συζητήσεις στα πάνελ, θέτοντας τα ερωτήματά τους προς τους ομιλητές μέσω ειδικής εφαρμογής.