Το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο απέσπασε ο ερυθρός οίνος ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΑΒΑΤΟΝ Gold Selection από το Μετόχι Χρωμίτσας του Αγίου Όρους στο Διεθνή Διαγωνισμό Frankfurt International Wine Trophy 2019, ο οποίος διεξήχθη αρχές Απριλίου στη Γερμανία. Η διάκριση αυτή έρχεται να προστεθεί δίπλα στο Χρυσό Μετάλλιο που απέσπασε στα τέλη Μαρτίου από το Διεθνή Διαγωνισμό MUNDUS VINI Spring Tasting 2019.
Ο διαγωνισμός Frankfurt International Wine Trophy είναι πιστοποιημένος με ISO-9001 και η ανάλυση βασίζεται στο σύστημα του OIV. Κάθε χρόνο πρόεδρος της επιτροπής αναλαμβάνει κάποιος Γερμανός Executive Chef, λόγω της στενής σχέσης που έχει ο διαγωνισμός με την γερμανική υψηλή γαστρονομία. Φέτος επίτημος πρόεδρος ήταν ο Κος Erik Arnecke, Chef στο “Philipp Soldan, Frankenberg” (βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin). Στο διαγωνισμό συμμετέχουν περίπου 1.700 οίνοι από 26 χώρες.
Ο ερυθρός ξηρός οίνος βιολογικής καλλιέργειας από το Μετόχι Χρωμίτσα είναι μια ποικιλιακή σύνθεση από Cabernet Sauvignon (80%) και Λημνιό (20%).
Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι από τους αμπελώνες που προορίζονται για τη συγκεκριμένη ετικέτα και γίνεται αυστηρή διαλογή των σταφυλιών Cabernet Sauvignon και Λημνιού. Η οινοποίηση γίνεται παραδοσιακά σε ανοικτές δρύινες δεξαμενές. Αυτή η αγιορείτικη τεχνική προσφέρει επαρκή οξυγόνωση στο μούστο και επιτρέπει την ανάδειξη πλούσιων αρωμάτων και στρογγυλής γεύσης που θα ενισχυθούν περαιτέρω με την ωρίμαση στο βαρέλι. Το τελικό blend γίνεται τουλάχιστον 5 μήνες μετά τον τρύγο, ενώ η τελευταία μετάγγιση γίνεται 6 μήνες αργότερα.
ΤΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΑΒΑΤΟΝ Gold Selection ωριμάζει σε βαρέλια 300Lt από γαλλική δρυ για 16 μήνες και παλαιώνει στη φιάλη για τουλάχιστον 12 μήνες πριν την διάθεση στην αγορά.