Στην 3η Gourmet Exhibition 2019, την έκθεση ελληνικών τυποποιημένων βρέθηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Πρόκειται για την έκθεση προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, μελιού και μαρμελάδων, ξυδιών και αρτυμάτων, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών, βοτάνων και φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου 2019, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Γ΄).
Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση ήταν η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων των παραγωγών που θα συμμετάσχουν, η διεύρυνση του πελατολογίου των επιχειρήσεων και η επαφή τους με επιβεβαιωμένους, στοχευμένους αγοραστές από το εξωτερικό. Κεντρικός στόχος ήταν η προώθηση και προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας και των εκλεκτών «προϊόντων- σημαίας» της μακεδονικής γης, ώστε το καταναλωτικό κοινό και οι επιχειρήσεις του κλάδου να εξοικειωθούν με την εκλεκτή αγροδιατροφική παραγωγή και να χρησιμοποιήσουν τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το όραμα της Gourmet, με την έμπρακτη συμμετοχή της και τη στήριξη της στις καινοτόμες ιδέες. Η Περιφέρεια επιδιώκει με τη δυναμική παρουσία της στην έκθεση την υποστήριξη και ισχυροποίηση στο εξωτερικό της υπεροχής της γαστρονομικής παράδοσης της Κεντρικής Μακεδονίας, την αποτελεσματική προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας και την ανάδειξη και προώθηση μικρών και μεσαίων παραγωγών υψηλής ποιότητας και καινοτομίας. Η αξία της Μακεδονικής Κουζίνας και ο ξεχωριστός χαρακτήρας της οφείλεται κυρίως στην ποιότητα των τοπικών προϊόντων. Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει τα μοναδικά μακεδονικά προϊόντα, όπως οι ελιές, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τα προϊόντα delicatessen και να δοκιμάσει τις εξαίσιες συνταγές που μπορεί κάποιος να μαγειρέψει με τα πολύτιμα αγαθά της μακεδονικής γης», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά.