Στα πλαίσια του Gastronomy Forum παρουσιάστηκε η γαστρονομική ταυτότητα της Κρήτης από τον κύριο Βαγγέλη Σμαραγδάκη του Epos Hotel.
Ο κος Σμαραγδάκης παρουσίασε τη γαστρονομία της Κρήτης παρασκευάζοντας ένα παραδοσιακό και πολύ γνωστό πιάτο αλλά με όλα τα κρητικά μυστικά, το γαμοπίλφο. Επεσήμανε, πως κρητικά προϊόντα, όπως τα τυροκομικά και οι κοχλιοί έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας φθάνοντας μέχρι τη Γερμανία και την Αγγλία.
Μάλιστα τονίστηκε, πως αυτό που κάνει τα κρητικά προϊόντα να ξεχωρίζουν είναι τα θρεπτικά συστατικά τους. Επίσης υπογραμμίστηκε, πως το βιολογικό ελαιόλαδο που παράγεται στο νησί είναι ένα από τα δυναμικά στοιχεία της γαστρονομικής ταυτότητας της Κρήτης.