To IEK Aκμή, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφαία Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η οποία θα λάβει χώρα μεταξύ 1-4 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Άρτια εκπαιδευμένοι σπουδαστές από τους Τομείς Επισιτισμού, Ξενοδοχειακών, Οικονομίας Διοίκησης, κ.ά. θα στελεχώσουν σημαντικές για τη λειτουργία της Έκθεσης θέσεις, υποστηρίζοντας με πολυδύναμες ομάδες εργασίας το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων «Μαγειρεύουμε/Πίνουμε Ελλάδα», Master Classes, κλπ.
Εκεί θα βρίσκονται και οι κορυφαίοι chef και pastry chef και καταξιωμένοι συνεργάτες του ΙΕΚ Ακμή, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Γιάννης Μπαξεβάνης, Διονύσης Αλέρτας, Χρήστος Βέργαδος κ.ά. για να δημιουργήσουν ειδικά για το κοινό της έκθεσης, εμπνευσμένες συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.
Σημαντική θα είναι η παρουσία του ΙΕΚ Ακμή στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής GREEK CHEF που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Chef Club Κρήτης και τις λέσχες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κέρκυρας και Πελοποννήσου. Σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής από όλες τις δομές του ΙΕΚ Ακμή σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Λάρισα υπό τις οδηγίες των καθηγητών τους έχουν ξεκινήσει πυρετώδεις προετοιμασίες για τον μεγάλο διαγωνισμό. Ενθουσιασμένοι για την επικείμενη παρουσίαση των δικών τους γευστικών δημιουργιών με ελληνικά εκλεκτά υλικά, οι σπουδαστές συμμετέχουν στο σύνολο των κατηγοριών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πρώτη τους συμμετοχή το 2018, οι σπουδαστές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής, κυριάρχησαν με τις επιδόσεις τους, αποσπώντας 14 χρυσά, 10 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια καθιστώντας το ΙΕΚ ΑΚΜΗ πρώτο σε συνολικό αριθμό μεταλλίων και σε χρυσά!