Mε εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησε η προετοιμασία της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων, ARTOZYMA, που υποδέχεται εδώ και λίγες ημέρες δηλώσεις συμμετοχής. Μετά την επιτυχημένη αναβίωσή της το 2016 -μαζί με την Detrop Boutique προσέλκυσαν πάνω από 31.000 επαγγελματίες του κλάδου- το ενδιαφέρον αποδεικνύεται ακόμα μεγαλύτερο για την επόμενη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου του 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.
Η έκθεση, που είχε λείψει από την αγορά, αν λάβει κανείς υπόψη τα θετικά αποτελέσματα κατά την επιστροφή της, θα είναι στην επόμενη διοργάνωσή της ακόμα πιο πλούσια. Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας», ενώ θα φιλοξενηθεί η κορυφαία εκδήλωση των ζαχαροπλαστών της χώρας, το 24ο Πανελλαδικό Συνέδριο Ζαχαροπλαστικής, με την υποστήριξη και τη δυναμική συμμετοχή της Συντεχνίας Καταστηματαρχών-Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν δράσεις και ημερίδες σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων, ενώ θα παρουσιαστούν και νέες τεχνικές ζαχαροπλαστικής.
Στην 8η ARTOZYMA θα ξεχωρίσει, μεταξύ άλλων, η Healthy Food Area «Free From…», ένας ειδικός χώρος προβολής προϊόντων εκθετών που προορίζονται για υγιεινή ή ειδική διατροφή (προϊόντα χωρίς γλουτένη, ζάχαρη κτλ.), με τη δυνατότητα παρουσιάσεων της χρήσης τους στην αρτοποιία ή τη ζαχαροπλαστική.
Παράλληλα, όλες οι τελευταίες τάσεις και τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο θα βρεθούν στο επίκεντρο της επόμενης διοργάνωσης, που θα γίνει για μία ακόμη φορά σημείο συνάντησης των επαγγελματιών της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Η 8η ARTOZYMA θα είναι για πρώτη φορά τριήμερη, με σκοπό την καλύτερη και πιο στοχευμένη εξυπηρέτηση των εκθετών.