Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας Liu Qibao κηρύττουν την επίσημη έναρξη του έτους πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας- Κίνας, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αθήνα Πέμπτη 27 Απριλίου 2017. Στην εκδήλωση εγκαινιάστηκαν δύο εκθέσεις που αφορούν στην κληρονομιά της πόλης Huangzhou και στην διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Κίνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Με την υπογραφή δυο διμερών πολιτιστικών συμφωνιών και με την προαναγγελία εκθέσεων και άλλων δράσεων πολιτισμικού περιεχομένου στις δυο χώρες, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (ΒΧΜ) η επίσημη έναρξη του Έτους Ελλάδας-Κίνας και Κίνας-Ελλάδας 2017.

Οι δυο συμφωνίες αφορούν τη συμφωνία για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής συμπαραγωγής και το μνημόνιο συνεργασίας σχετικά με το «Έργο Μετάφρασης και Έκδοσης Έργων Λόγου της Κλασσικής Σύγχρονης Βιβλιοπαραγωγής της Κίνας και της Ελλάδας» και υπογράφηκαν από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου και τον υφυπουργό Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Κίνας, Ζανγκ Χονγκσέν, παρουσία του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Λίου Κιμπάο.

«Σήμερα είμαστε ευτυχείς που κηρύσσουμε την επίσημη έναρξη του Έτους Ελλάδας – Κίνας, Κίνας – Ελλάδας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται δυο εκθέσεις ως συμβολική πράξη ανταλλαγής», σημείωσε στην ομιλία της η κ. Κονιόρδου, αναφερόμενη στις δυο κινεζικές εκθέσεις που εγκαινιάστηκαν σήμερα στο ΒΧΜ: Η έκθεση Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με αφορμή τους Αγώνες της 24ης Χειμερινής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθούν το 2022 στο Πεκίνο και τις «Κινεζικές Ιστορίες: Καινοτομία στην παραδοσιακή τέχνη και τεχνολογία – Huangzhou», που αφορούν στην κληρονομιά της κινεζικής πόλης Huangzhou και η οποία θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό για περίπου τρεις βδομάδες.

«Οι ανταλλαγές που θα πραγματοποιηθούν κατά το έτος Ελλάδας – Κίνας είναι σύνθετες και ανταποκρίνονται στις πολύπλευρες εκφάνσεις του πολιτισμού. Ανταλλαγές στη λογοτεχνία, στον κινηματογράφο, στο θέατρο, τη μουσική, τα σύγχρονα εικαστικά, αλλά και με έργα του παρελθόντος. Ανταλλαγές στο επίπεδο των πολιτιστικών βιομηχανιών εν γένει», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η υπουργός, εκφράζοντας τη χαρά της για την υπογραφή των δυο συμφωνιών και τονίζοντας ότι «η Ελλάδα εξελίσσεται σε μια χώρα φιλική στο σινεμά μέσα από τη συγκρότηση και ανάπτυξη του Hellenic Film Commission από το ΥΠΠΟΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας