Mια δέσμη πρωτοβουλιών που έχουν στόχο την περαιτέρω μείωση της ροής αποβλήτων από 1,8 εκατ. επιχειρήσεις του κλάδου που αντιπροσωπεύει, στο πλαίσιο προώθησης της κυκλικής οικονομίας, παρουσίασε σήμερα η ένωση Ξενοδοχείων, Εστιατόρων και καφέ στη Ευρώπη, HOTREC, σε εκδήλωση του ευρωκοινοβουλίου υπό την προεδρία της ευρωβουλευτού, Biljana Borzan.

Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται ετησίως πηγαίνει στα σκουπίδια, ενώ το ένα τέταρτο θα αρκούσε για να θρέψει τον παγκόσμιο πληθυσμό, καθιστώντας τη μείωση της ροής αποβλήτων απόλυτη προτεραιότητα στη μάχη κατά της πείνας και της φτώχιας.

Ο κλάδος της εστίασης δημιουργεί μόνο το 12% του συνόλου αποβλήτων τροφίμων στην Ευρώπη, από τα οποία η βιομηχανία της φιλοξενίας αντιπροσωπεύει μόνο ένα μερίδιο, καθώς ο κλάδος των υπηρεσιών εστίασης περιλαμβάνει επίσης το κέιτερινγκ.

Παρά αυτή την πολύ θετική απόδοση-ρεκόρ, η HOTREC ανέπτυξε μια δέσμη οδηγιών για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας στην Ευρώπη να μειώσουν περαιτέρω τα απόβλητα τροφίμων, μαζί με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA), η οποία θα διαχειρίζεται τις χορηγίες.

Οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να ερμηνευθούν στο ευρύτερο πλαίσιο του στόχου των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με μείωση στο μισό των αποβλήτων τροφίμων και στο πλαίσιο επίσης του Διεθνούς Έτους Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.

Για να δείτε αναλυτικά τις οδηγίες της HOTREC πατήστε εδώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας