Η Θεσσαλονίκη θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη διοργάνωση του προγράμματος «Δρόμος του Μεταξιού», του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ).

Πρόκειται για το 8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2018.

Η επιτυχής έκβαση είναι αποτέλεσμα της κοινής διεκδίκησης της διοργάνωσης από το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Thessaloniki Convention Bureau.

«Διεκδικήσαμε και φέρνουμε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018 τη μεγαλύτερη διετή διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια της τουριστικής μας στρατηγικής», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Δρομολογούμε συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό, προκειμένου να αναδείξουμε την τουριστική ταυτότητα της Κεντρικής Μακεδονίας και να διευρύνουμε περαιτέρω την αναγνωρισιμότητά της διεθνώς».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, Γιάννης Ασλάνης, «Το 8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism αποτελεί μία σημαντική επιτυχία στον τομέα των διεκδικήσεων του φορέα, όχι μόνο ως συνεδριακή διοργάνωση αλλά λόγω της σημαίνουσας θεματικής του Δρόμου του Μεταξιού για τη πόλη μας. Η επιτυχής διεκδίκηση επισφραγίζει την αγαστή και ουσιαστική συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για δράσεις κοινού οφέλους για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης?, σημείωσε ενώ τόνισε ότι η σύμπραξη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας καθώς και η ανάπτυξη του προγράμματος του Αmbassadors Programme, συνέβαλε καθοριστικά στην άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση της διοργάνωσης».

Η υποβολή της πρότασης αποτέλεσε μια κοινή ενέργεια του TCB και του Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού, το οποίο ιδρύθηκε με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και την υποστήριξη του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητή Περικλή Μήτκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας