Για πρώτη φορά διοργανώνεται από το εστιατόριο Νoble Gourmet στη Ρόδο το Local Gourmet Festival που σκοπό έχει την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας.
Η ιδέα του φεστιβάλ γεννήθηκε έπειτα από την βράβευση του εστιατορίου Noble Gourmet του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa με το Χρυσό Σκούφο και με το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και σκοπό έχει την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας.
Επίσης τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στα πιάτα του κάθε μενού θα προέρχονται αποκλειστικά από την τοπική αγορά των τιμώμενων περιοχών, με στόχο την προώθηση μικρών παραγωγών και την προβολή των τοπικών προϊόντων.
Το festival ξεκινά στις 26 Ιουλίου με ένα opening event όπου θα προσφερθούν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Τις επόμενες ημέρες, 4 chef θα συνεργαστούν με την γαστρονομική ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Σταμάτη Μισομικέ (Head chef του Noble Gourmet) και Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa), οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την ροδίτικη γαστρονομία. Κάθε βράδυ, οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, στη λογική ενός 4-hands dinner, με τρία πιάτα να προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, τρία από τη Ρόδο και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς.
Το αναλυτικό πρόγραμμα
Παρασκευή 27 Ιουλίου
Η Σαντορίνη θα συναντήσει τη Ρόδο μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο chef – ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC Αλέξανδρου Τσιoτίνη.
Σάββατο 28 Ιουλίου
Ο chef Γιώργος Στυλιανουδάκης, βραβευμένος με βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο εστιατόριο Kenshō, θα δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις της Κρήτης.
Κυριακή 29 Ιουλίου
Ο Νίκος Μπίλλης, από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Botrini’s και με 2 Χρυσούς Σκούφους Etruscο της Κέρκυρας, μαγειρεύει συνταγές από το Ιόνιο.
Δευτέρα 30 Ιουλίου
Ο Δημήτρης Παμπόρης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Treehouse και με βραβείο Ελληνικής κουζίνας στο Bubo Fine Dining Restaurant στη Χαλκιδική, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τη Μακεδονία.
Τρίτη 31 Ιουλίου
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με εκδήλωση κατά την διάρκεια της οποίας θα προσφερθεί μενού γευσιγνωσίας 12 ροδίτικων πιάτων που θα δημιουργήσει η ομάδα των chef του Noble. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την εκδήλωση συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης «Be a local» του προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.