Το 100% Hotel Show 2018 αναμένεται να διεξαχθεί 16 με 19 Νοεμβρίου στο ΜEC Παινίας με τα εστιατόρια των ξενοδοχείων να αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό τμήμα εσόδων μετά την πώληση δωματίου.
Το 100% Hotel Show θέλοντας να παρουσιάσει μια διαφορετική πρόταση στους ξενοδόχους που επισκέπτονται την έκθεση, δεν επικεντρώνεται στην παρουσίαση εξοπλισμού και προϊόντων που αφορούν τα εστιατόρια, αλλά σε ιδιαίτερα κομβικά κομμάτια που επηρεάζουν την εμπορικότητά τους, όπως:
- Το design και την εμπειρία των Εστιατορίων.
- Την 360° γαστρονομική εμπειρία ενός καταλύματος.
- Το ρόλο του καφέ στην κερδοφορία του καταλύματος.
Για το λόγο αυτό, η οργανωτική ομάδα του 100% Hotel Show, έχει φροντίσει για την πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση των παραπάνω λύσεων, τόσο με ειδικές conceptual συμμετοχές στον τομέα του Food & Serve όσο και με προσεκτικά επιλεγμένες παρουσίες στα υπόλοιπα τμήματα που αφορούν την Αρχιτεκτονική και το Design.
Το design και η εμπειρία των εστιατορίων
Το design ενός εστιατορίου παίζει κομβικό ρόλο στην επιτυχία του, κάτι για το οποίο οι Ξενοδόχοι ψάχνουν ολοένα και περισσότερες λύσεις με το 100% Hotel Show να φιλοξενεί τις κορυφαίες εταιρείες της αγοράς, στα τμήματα Architecture & Development, Build & Renovation και Interior & Exterior Design. Οι συμμετέχουσες εταιρείες, δίνουν πλέον ολοκληρωμένες προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν και στα εστιατόρια των ξενοδοχείων, ενισχύοντας τη γαστρονομική ταυτότητα των καταλυμάτων και βοηθώντας αποτελεσματικά στην αύξηση της εμπορικότητάς τους.
Η 360° γαστρονομική εμπειρία ενός καταλύματος
Σε συνεργασία με το συντάκτη γαστρονομίας Χάρη Τζαννή, θα στηθεί στην περιοχή του Food & Serve το ιδιαίτερο Project «Bistrot Greque & Delicatessen», με γευστικές προτάσεις Ελλήνων παραγωγών ειδικά για τα ξενοδοχεία. Πρόκειται για ένα «Ελληνικό μπιστρό», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν γεύσεις από Έλληνες παραγωγούς με τη συνοδεία κρασιού, ενώ παράλληλα θα ενημερώνονται για προτάσεις και λύσεις που θα έχουν στη διάθεσή τους από το θεματικό delicatessen. Στο delicatessen, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν Ελληνικά προϊόντα χωρισμένα στις εξής θεματικές κατηγορίες: Ελληνικό πρωινό ξενοδοχείoυ, Mini bar, Greek corner shop, Ελαιόλαδο.
Ο ρόλος του καφέ στην κερδοφορία του καταλύματος
Σε συνεργασία με το The Cofφee Magazine, θα στηθεί το 100% Hotel Lab, ένα ιδιαίτερο εκθεσιακό concept με στόχο την ανάδειξη της παρουσίασης και του experience του καφέ αλλά και του πώς τοποθετείται μέσα στα ξενοδοχεία. Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του